HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Lördagen den 415.e September, 2012

 SEGER FÖR FORSMAN OCH THORÈN I UPPSALA ..

Det blev en kanon avslutning i SM serien för Forsman Motorsport. I totalen i SM tabellen blev det ingen större placering tyvärr men det blev en ny seger i den avslutande SM deltävlingen under Uppsala Offshore Race. Uppsala tävlingen bjöd på strålande väder, mycket folk och många startande. SM serien kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt helt enkelt.

För teamet har veckan varit intensiv. och under veckan gjorde man också en provtest för att bestämma sig om man överhuvutaget skulle köra Uppsala tävlingen.

Adde Forsman var tillbaka bakom ratten efter kraschen i Nynäshamn och navigatören Lina Thorén som tidigare åkt mycket i V50 klassen gjorde nu sin första test i en W150 katta. Provturen kändes bra och i fredags bestämde man sig för att ställa upp och tävla.

Under tävlings morgonen kändes det lite små nervöst, mycket tankar i huvudet men så fort starten gick släppte allting. Det blev lite avvaktande körning i inledningen av racet och efter halva det första varvet låg man sist på en 8.e placering. Adde och Lina valde att öka farten successivt och plockade ett par placeringar direkt under det första varvet.

Man fortsatte att ta in på båtarna framöver och att köra Argocat på denna bana ger kanske en liten fördel i svängarna, Conny Hertz och Danne Nilsson i sina Twistrar hade det lite tuffare i kurvorna och fick kämpa ordentligt. Johannes Lundqvist åkte fort i sin Argocat och ännu fortare åkte Peter Forsberg som efter halva tävlingen var i ledningen. Jagandet fortsatte under andra, och under det tredje varvet passerade man snabb åkande Hertz samt Johannes Lundqvist och kunde därmed ta sig upp på andra plats bakom snabba Foppa.


Foppa är verkligen jämn och snabb men på den långa rakorna kunde Adde passera med en högra toppfart. Och med ett halvt varv att köra av tävlingen var man nu i ledningen. Nu valde man faktiskt att kliva av lite på tempo för att spara lite på sakerna.

Men med ett kanon samarbete mellan Adde och Lina Thorén kunde man köra över mållinjen som vinnare av W150 klassen. Lina Imponerade stort i sin debut tävling i W 150 klassen och navigeringen var klockren. 

-"Båten är helt underbar att köra och det kändes verkligen kanon att vara tillbaka igen, kändes lite jobbigt första varvet men sen blev det bättre, kanon navigering av Lina, det kändes jätte tryggt, och som vanligt ett strålande jobb av hela teamet." säger en mycket nöjd och glad Adde.

Teamet har verkligen efter mycket testande hittat rätt balans i båten till denna säsong och alla dessa provturer och slit på kvällar och helger har givit det resultatet vi hoppats på även om vi inte är helt nöjda än så går de framåt.

Vi har mängder av saker kvar att prova ut. Men vi får se vad som händer helt enkelt. Vi har några planer framöver..

 1.a Forsman/Thoren 2.a Forsberg/johnsson 3.a Lundqvist/Lind

Nu ska vi först och främst ladda inför rekordförsöken som körs den 13.e Oktober I norrtälje viken. Vi vet hur fort vi kan köra och vi hoppas verkligen kunna få till en bra körning under rekordförsöket.

RESULTAT FRÅN ROSLAGSLOPPET 2012 HITTAR DU HÄR -->


// Forsman Motorsport