HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Lördagen den 4.e Augusti, 2012

 DET BLEV EN BRONSPENG I ROSLAGSLOPPET FÖR TEAMET..

Då var Roslagsloppet över för denna gång. En bitvis hård och tuff tävling för oss. Målet hela denna säsong var ju att deltaga i just denna tävling å målet var enbart att ta oss över mållinjen uppe i Öregrund.
Målet under tävlingen var att se å lära lite då vi innan Rosis enbart suttit i båten i 10 minuter, men det kändes bra direkt och efter starten nere på trälhavet tog vi ledningen hela vägen upp emot Yxlan. Vi körde trots ledningen lite avvaktande och vi ville inte pressa allt för mycket. Tävlingen är lång och sakerna ska hålla. Men båten är fruktansvärt snäll att köra.

Båten kändes inte helt hundra efter att vi gått igenom ett par svall vågor och när det helt plötsligt rullade in ett par ordentliga svall blev det en ordentligt krondyk, båten drog sedan vänster och det var inte alls många cm från en rullning..

Nu slog vi av ordentligt på tempot och vi kunde inte alls hänga med i den tuffa sjön. Men det känns verkligen att det är ett par år sedan man körde katta.

Peter Forsberg passerade ute vid Yxlan/Blidö och vi visste att de skulle bli svårt att hålla en så rutinerad och duktig förare som Peter bakom oss. Peter flög fullkomligt förbi oss ute i sjön. Kort efter smyger även Daniel Klaerus och Benny Arvidsson förbi oss i ett högt tempo. Upp emot Kapellskär kommer även Fredric och Malin Söderberg upp brevid oss i sin Argocat följt av Johannes Lundqvist. Vi kämpade trots detta oss vidare upp emot rundningen utanför Gräddö där vi helt plötsligt var nere på 8.e plats.

Efter rundningen blev vattnet något lugnare och vi kunde pressa på lite upp emot etapp målet i Flottskär där vi gick över linjen som sexa i klassen.


Under transportsträckan upp till omtankningen där teamets egna all konstnär Ronny Lyzell väntade med soppa, valde vi att lasta om båten något och det hjälpte litegran. Och det här med att lära sig hur Mercury maskin fungerar när den surat ner sig är inte helt lätt än. Jag menar i backbilen slår man på tändningen, på med två st soppa pumpar, i med en växel, på med responsen i med handbromsen och vips så drar man iväg, men jösses när det kommer till detta läge att starta rätt med Mercury´n. Efter ett par panik sekunder så gick maskinen precis igång och precis på sekunden kunde vi lämna omstarten vid Tomta såg för vidare färd upp emot Öregrund. 

Vinden och vågorna var lite mindre och vi kunde stå på lite mer upp emot Bellona där vi rundade som tvåa i klassen. Under det sista långa varvet flyger Benny Arvidsson förbi med sin Twister. Vi kämpade på så mycket det bara gick och tog oss över mållinjen som 3.a i klassen. Över förväntan måste vi säga och vi är jätte nöjda över resultatet. Navigeringen var helt makalös och jag är så imponerad av brorsan. Vi hade förra året en tanke om att åka Roslagsloppet tillsammans som en rolig sak. Nu står vi här som 3.a i klassen, så jäkla glad å nöjd.

Efter tävlingen blev det rivning av motorn men man hade ingenting att slå ner på, så efter någon timmes skruvande efter tävlingen fick alla i teamet äntligen lite välbehövlig mat i kroppen.

Båten är helt underbar att köra och det ska bli skoj att få fler timmar bakom ratten. Nu laddar vi om inför Nynäs Offshore Race. Men innan Nynäs tävlingen är det Rally tävling för teamet som gäller.
 

Ett stort tack till Ronny Lyzell, Crille Jansson, Hans Johansson, Lasse Forsman, Michaela Jansson, Tomas Jacobsson, Olle Lönnqvist och Jonas Schüldt för all hjälp. Utan Er hade vi inte kunnat köra.

RESULTAT FRÅN ROSLAGSLOPPET 2012 HITTAR DU HÄR -->


Foto: Robert Löfström

      

// Forsman Motorsport