HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Lördagen den 13.e Oktober, 2012

 TEAMET SATTE NYTT SVENSKT REKORD I W150 KLASSEN..

Rekordförsöken i Norrtälje bjöd på strålande väder och väldigt lite vind. Under morgontimmarna visade termometern minus 4 grader. Klockan halv sju på morgonen låg vattnet i Norrtäljeviken som en spegel. En fantastisk höstdag!

Under morgonen gjordes dom allra sista små justeringarna på båten inför dagens första försök.

Men ju längre förmiddagen gick dessto mer började det blåsa upp. Problemet att köra rekordförsök i just norrtälje viken är just svall från fritidsbåtar.

Ska man optimera och köra så fort det bara går måste det vara i stort sätt helt stilla på vattnet då man ligger så pass på gränsen hela tiden med sakerna.

Micke och Micke valde att starta med dom sakerna som har visat sig fungera bra under de tidigare testerna. Efter en kort provrepa var det dags att ta fart in i banan för det första försöket på den 1000 meter långa banan. Redan innan man gick in i banan kändes det att de va för mycket byvind för att kunna maximera det sista, men trots detta ett hyfsat bra första försök.


Men när killarna kommer in emot kranen för att ta upp båten efter försöket skakar både Micke Bengtsson och Micke Forsman på huvudet.

Snittfarten skrevs till 82,27 knop. 7 knop över det gamla Svenska rekordet i klassen. Det finns mer att ge men det är helt enkelt för riskabelt i den byiga vinden.

Conny Hertz som även han fanns på plats i sin W150 båt hade inte någon bra start på dagen. Under första försöket gick huvudsäkringen i maskinen och Conny tvingades bryta sitt första försök tråkigt nog. 

Under lunch uppehållet valde vi att prova ut en propeller som vi inte hunnit testa än, men den byiga vinden låg fortfarande och vi fick inte alls någon bra feedback av denna propp. Teamet valde istället att ställa in samma inställningar som under det första försöket. Men det blev ingen bättring under det andra försöket även om repan tillbaka in i banan utifrån var betydligt bättre än under den första rundan.

Vi lyckades slå det Svenska rekordet och det var det som var målsättningen, även om vi inte är helt nöjda. Men vi får komma tillbaka nästa år och försöka bättra denna fart. Det är speciellt att åka rekordförsök och allt måste lira till hundra procent..

Nu fokuserar vi på nästa säsong
Vad som händer kommande säsong håller vi för oss själva ett tag till, vi har lite ideér och tankar och vi får helt enkelt se var vi hamnar.

 


Foto: Robert Löfström

      

// Forsman Motorsport