HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Lördagen den 14.e Februari, 2013

 FORSMAN OCH JANSSON SNABBA I ORSA..

I år var det 4.e året i rad som Forsman Motorsport besökte Speed Weekend som anordnas av landracing.se. Evenemanget blir bara större för varje år som går och för våran del har det bara blivit bättre och roligare. Det är en bra test helg inför resten av året, och också en av de absolut roligaste eventet för teamet under året..

I år blev det både fyra och två hjul för killarna. Micke Forsman och Christian Jansson passade på att prova teamets Rallybil för att hinna få till lite inställningar.

Grupp H Golfen gör verkligen sin rätt på detta underlag och helgen är ett perfekt tillfälle att prova ut olika dubb mönster.

Micke var också flitig med att testa lite olika broms inställningar på bilen.

Då Adde inte hunnit klart med back bilen så blev det istället lite motion på en KTM 450 tillsammans med våran mycket goda vän och mekaniker Ronny Lyzell som är en tok duktig hoj åkare. Helgerna innan orsa var man ute flitigt på isen uppe i Stockholm för att förbereda sig inför tävlingen.


Besiktningen gjorde redan under torsdagskvällen och tidigt under fredagen var det dags för första repan för Adde Forsman och Ronny Lyzell.

Banan i Orsa är väldigt snabb och det gäller hålla ett bra tempo för att kunna hänga på de allra snabbaste. Tyvärr så snöade det något under natten vilket gjorde att varken Ronny eller Adde hade bra grepp och man kunde ganska snabbt konstatera att man valt helt fel dubb.

Då bilarna kör samma slinga blir det väldigt, väldigt moddigt vilket gör det jätte svårt att köra med fel dubb. 

Micke Forsman gick ut lugnt med sin golf och som vanligt kör Micke väldigt mjukt och fint. Under första passet var faktiskt Micke och Christian snabbast med sin golf. Under fredagen valde man att prova olika inställningar på bromsvågen och man fortsatte också att prova lite olika däckstryck.

Efter fredagens körning hade Micke och Christian 4.e snabbaste tid totalt ute på banan och tvåa i klassen. Resultatet var över förväntan och till lördagen försökte man gå igenom hela banan och se var man kunde ta ytterligare sekunder.


Orsa Speedweekend 2013 blev en härlig inledningen på denna säsong som vi tror kommer bli bättre än någonsin. Nu laddar på batterierna för nya tävlingar. Det ryktas även om att Speedweekend kommer att pågå en hel vecka nästa år. Kan ju bli hur roligt som helst..

 

      

// Forsman Motorsport