HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Lördagen den 17.e Mars, 2012

 Bra helg i Orsa trots motgångar ..

Orsa Speedweekend 2012 är över. Teamets dagar före tävlingen och under tävlingen var ordentligt hektiska och efter Orsa tävlingen har hela teamet verkligen behövt vila upp sig. Ja dagarna och veckorna innan tävlingen i Orsa jobbade hela teamet dygnet runt med att få bilarna klar till tävlingen men också för att få dom klara till denna säsong. 

Det har varit mycket skruvande och tyvärr lite för lite test turer, ”- Men nu så är dom ju klara så nu blir det fokusering på att få alla saker att lira, mycket ska ju provas ut, säger Adde”. På torsdag morgonen rullade teamet iväg upp emot Orsa och Speedweekend, under torsdagens besiktning i depån gick det att läsa 1 plusgrad på termometern och solen tittade knappt fram. ”- De e skönt att komma upp i tid, då kan man passa på att inspektera banorna litegran.” säger Christian Jansson som är kartläsare åt Adde.

Under fredagens första tävlingsdag var teamet på plats tidigt. Och Ronny Lyzell som kör Cross i teamet gav sig ut först på banan med sin KTM 525. Perfekt is under inledningen av dagen gjorde att de snabbaste tiderna under hela tävlingenshelgen sattes just under fredags förmiddagen.

Ronny Lyzell laddade på friskt med sin KTM hoj och det var verkligen kul att se att det gick snabbare och snabbare för varje varv som Ronta avverkade. 

”- Det är så jäkla svårt, mycket modd och man får kämpa rätt bra med hojen, ja saknar ju bara lite fart emot de snabbaste, 4 växlar räcker tyvärr inte.” säger Ronny med ett leende på läpparna.

Adde Forsman som inte alls suttit i sin Lancia denna vinter tog det lugnt första passet  -”jag måste få känna på sakerna och kolla så allt fungerar som det ska, nu laddar vi enbart 0,9 bar eftersom vi inte han klart med mappningen, vi ska ju upp på 1,6 bar så de fattas ju lite pulver i maskin men fan de går i alla fall.”

Micke Forsman som delade bil denna helg med Världs Mästaren i båtracingens Offshore 2 liters klass Micke Bengtsson hade till en början en bra dag på Orsa sjön,  killarna stod för kanon körningar hela vägen fram tills att bultarna på höger bakhjul gav vika.

Teamets meckar med Stoffe Lindberg i spetsen plockade snabbt ner hela bakaxeln på bilen, och lyssna noga nu!

 

 

 

Klockan 17.30 på fredagskvällen slänger sig Micke Forsman och Micke Bengtsson in i bilen med bakaxeln och kör ner 30 mil till Västerås för att försöka laga sakerna. Man lagar hela natten och dyker upp till Orsa 04.30 på lördagsmorgonen, lagom tills de andra i teamet ska sätta sig vid hotell frukosten dimper killarna in i hotel lobbyn, vet inte vad man ska säga förutom, FANTASTISKT!

Medan lördagens förarmöte inleds skruvarna man dit de sista bitarna och bilen är klar för körning. Och lördagen som nu bjöd på strålande väder och mycket, mycket folk bjöd på mer dramatik. Ronny Lyzell gav sig iväg för sin första repa och kom dryga 5 varv innan de blev en skaplig vurpa. Allt höll och Ronny klarade sig från skador men valde trots detta att ta de lite lugnare.

För Adde och Christian som hade tankar på att nu öka tempo från fredagens körning hade problem med banan. 7 plusgrader tät rätt bra på banan och nu fanns det mycket vatten och uppkörda kurvor som gjorde att man fick ta de lite lugnare. Och allt fungerade kanon tills det var dags för sista passet för killarna. Bilen kändes trött direkt efter start och man körde direkt av banan och in i depån där man kunde konstatera att det blivit turboras tråkigt nog.
Trots detta har vi haft en kanon helg i Orsa och ett bättre team får man nog f*n leta efter, är enormt smickrad och glad över att få vara en del av detta underbara gäng.

Vill också passa på att än engång tacka Peter Pentell och Rickard Cornacchini för all hjälp med Lancian.

//Forsman Motorsport// Forsman Motorsport