HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


Fredag den 11.e Mars, 2011

 Speed Record i Orsa ..

Helgen i Dalarna och Orsa blev inte riktigt som teamet hade tänkt sig. Minus grader och 20 cm ny snö gjorde att det var kämpigt sista biten upp emot hotellet i Mora! Teamet passade på att käka middag på hotellet och 06.00 på fredag morgon blev det en god och välbehövlig hotell frukost och uppladdning inför första dagens åkande på Orsa sjön.

Både Lancian och Mantan varit lite tjuriga att starta under morgontimmarna men maskinerna gick igång. Adde tog en kort provrepa med Lancian för att kolla så allt var som det skulle.

Första repan på den 3 km långa banan stod Micke Forsman för men Mantan var riktigt tjurig och gick inte alls bra på höga varv, vilket gjorde att första repan stannade på 156 km/h i snitt, vilket faktiskt inte är en så tokig fart.

 

 

Och när det var dags att åka Lancia så blev det tvärstopp efter drygt 200 meter. Olje trycket försvann snabbt och utan att ha rivit så konstaterade teamets mekaniker snabbt att det var maskinras.

Nu satsade man istället på Mickes Manta. Man värm körde bilen under förarmötet och rullade snabbt fram bilen i kön på startplattan. Man rullade hela tiden fram bilen utan att starta bilen allt för att inte sura ner motorn. Dags för start men motorn ville inte alls vara med utan fortsatte vara lika tjurig som dagen innan.
Nu valde man i stället att ge sig ut på den långa isbanan där man kunde sota ur maskinen. Och nu gick det bättre och Micke fick till ett par riktigt bra varv ute på banan där han till coh med tog sig ikapp snabba 4-hjulsdrivna bilar.
Ett bra avslut på helgen trots motor ras och strul. Men när teamet är så sammansvetsade och har så roligt gör det inget att man får lite motgångar. Nu tar vi nya tag..

      


// Forsman Motorsport