HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Fredagen & Lördagen den 17 - 18.e Augusti, 2012

 TOTALSEGER OCH KRASCH I NYNÄS ..

Inför Nynäs Offshore Race hade teamet som vanligt inga höga förväntningar. Vi har suttit så pass lite i båten och målet var att åka ner till Nynäs för att enbart ta sig runt samt att lära känna båten mer i sjöiga förhållanden.
Under fredagsmorgonen såg det ut att bli lugnt och platt. teamet funderade fram och tillbaka på vilken propp man skulle använda sig utav. Startfältet i W är i år tuffare än någonsin och många åker verkligen fort och nu var även Thomas och Annika Wrenkler tillbaka på banan igen.

Vi valde att gå för max direkt efter starten och fick en bra start på nytt. Efter ett par hundra meter kommer Thomas och Annika upp jämsides och glider förbi och tar täten. Vi väljer då att öka lite till på tempot och hakar på Thomas. Vi ligger ca 100 meter bakom hela tiden.

Båten känns fruktansvärt bra och problemen vi hade i Roslagsloppet verkar nu vara borta. Vi fortsätter att pressa på och avståndet fram till Thomas och Annika växlar hela tiden.

Vi känner att vi tar något i kurvorna hela tiden. Påväg ut emot örngrund för en sista gång ser vi att Gotlands färjan är på väg ut. Fokuseringen på vågorna är nu maximal eftersom det är så fruktansvärt svårt att se dom. Vi ser att Thomas får ett ordentligt lyft och sedan dyker.Vi gör oss redo på att möta vågorna men ser samtidigt att Thomas och Annika inte fortsätter åka och att de ligger flytkraft överallt.

Vi konstaterar snabbt att något har hänt och kan snabbt stanna till för att assistera. Micke Forsman hoppas snabbt i för att kolla status samtidigt som Adde river fram lyftstroppar för att säkra Wrenklers båt från att sjunka. 

Räddningsbåten är snabbt på plats och både Thomas och Annika är efter omständigheterna någolunda ok. Vi kan fortsätta att åka den sista biten som återstår av tävlingen och kör över mållinjen som vinnare av klassen. Svenne och Marie Bengtsson tar andra platsen och Benny Arvidsson knep 3.e platsen.
När vi efter tävlingen tagit upp båten och allt lugnat sig lite kan vi konstatera att vi även varit totalsnabbaste ekipage under fredagens tävling vilket faktiskt känns lite overkligt. Snittfarten blev 71,0 knop.

Under Lördagens tävling var vädret betydligt stökigare och vi valde direkt ifrån start att läggas oss sist. Vi hittade ett bra tempo och började öka farten. Tyvärr så var olyckan framme. Styrvajern i båten går av samtidgt som båten träffar en våg. båten hinner innan lyftet gira kraftigt höger då motorn tvärställer sig. Båten rullar direkt vilket resulterar i att både Adde och Micke direkt flyger ut.

Micke klarar sig undan kraschen något blåslagen men Adde får en ordentlig smäll mot huvud och rygg och får flyga upp till karolinska för observation. Adde är nu hemma från sjukhuset. Sliten, trött och stel men annars helt ok.

Teamet kunde snabbt på plats nere i Nynäs konstatera att styrvajern gått av. Båten står hemma i garaget igen och är lagad och klar för ny tävling.
 

Vi kommer återkomma inom kort om hur fortsättningen av denna säsong kommer se ut för teamet på båtfronten.


      

// Forsman Motorsport