HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Lördagen den 23.e Juli, 2011

 Strålande bankörning av Micke Forsman ..

Klockan 02.00 började ett taggat team rulla ner emot Mantorp Park för att delta i Speed festivalen 2011 som anordnades av landracing.se. Under hela veckan har Micke Forsman och Stoffe Lindberg jobbat med att få bilen klar till denna tävling. Micke har bland annat haft inne motorn på renovering och under tiden har man gått igenom hela bilen. Klockan 06.00 var teamet på plats nere på Mantorp och det utlovade regnet som faktiskt hängde i luften  hade ännu inte börjat falla.

Dagen började med förarmöte och två stycken rek varv på Mantorp där tävlingsledningen hade vänt riktningen på banan samt också öppnat upp hela Mantorp Parks bansträckning som inte varit använd på 30 år.

Kul då banan nu sträckte hela 4,1 km. Inte många som fått göra den längden på Mantorp Park.

Det enda lilla problemet på Mantorp park för oss är att rakorna är extremt långa, vilket innebär mycket höga farter för vissa bilar.

Mantan har en lägre utväxling vilket inte ger den toppfarten som vi kände att vi nu kunde behöva.
Då vi kör med såkallade R typs däck blev ju motståndet rätt brutalt, allt från Nissan Skylines, Porschar till ursnabba Corvetter. Men vad gjorde det när bilen går som den går och när Micke också mer och mer hittar rätt i bilen så går det också fortare och fortare.

Körningen fungerade perfekt och bilen går verkligen bra. Trots att rakorna var något långa så tog Micke igen det i de partier som var någolunda kurviga. Regnet fortsatte hålla sig borta från banan och under eftermiddagen var det full attack runt banan.

Samtliga bilar som var ute å körde hade transpondrar vilket innebär att man kunde se varvtider på bilarna efter varje kört varv. Micke körde otroligt bra och med tanke på motståndet ute på banan är vi i teamet enormt stolta och nöjda med resultat.

 

Utav 60 bilar hade vi 27.e snabbaste varvtiden och det är verkligen mycket imponerande med tanke på motståndet. Att åka med drygt 200 hk och slå bilar med 5-600 hk är rätt imponerande.
Men Micke visade också att det inte är enbart bilen som är bra. Micke gjorde en strålande insats bakom ratten och det är kul att se att han hela tiden utvecklas som förare. Vad säg bara om detta. Dryga 5 sekunder långsammare än bästa Formel bil ute på banan.
Lagom till regnet började vräka ner vid 17.00 på Mantorp Park hade teamet packat ihop sakerna och var på väg hem igen. Nu väntar en genomgång av bakaxeln på bilen, sedan är det nya VM äventyr som väntar för Micke.

      


// Forsman Motorsport