HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Fredagen den 25.e September, 2011

 Ännu en kanondag på Karlskoga Motorstadio ..

På plats på Karlskoga Motorstadio igen då. Ett tag sedan sist och nu var det dags igen. Många duktiga chaufförer på plats med mycket häftiga och kompetena bilar.  Bland många av de duktiga förarna fanns Peter Pentell som nyligen hade ett uppslag om sin mycket snygga Lancia i Bilsport.

Även Rickard ”Supramannen ” Cornacchini fanns på plats med sin mycket vassa ban Porsche. Och vilken bil sen, den ser ju riktigt elak ut.

Fredrik Nylén har till denna säsong inhandlat BMW som är banpreppad. Fredik hade hoppas på en fight mot Micke Forsman i sin Opel Manta men den fighten uteblev då Mickes Opel Manta står hemma i garaget med trasig bakaxel. Får se när vi får bevittna den fighten framöver.

Jonas Hoffsten dök upp i sin balla Ford MK2 som kanske inte ser mycket ut för omvärlden men jösses vilken fart han hade på sakerna. Vad sägs om 1.16,05 och 193 km/h i topp inte illa för den bilen.  Jonas gick runt med ett stort leende under hela dagen och jag tror nog att Jonas fick mersmak för detta, frågan vad planerna inför kommande år blir?

Dagen började illa för Fredrik Nylén som körde diffras på BMWn redan under första passet, Fredrik försökte åka vidare men tiderna blev inte alls lika bra som han hoppas, inte konstigt kanske då det släppte i kurvorna i stort sätt hela tiden.  Under eftermiddagen verkade det som om lådan på den snygga BMW´n även gav upp. Även Mats Nylén fanns på plats och det blev ett par repor ute på banan med Porschen.  Peter Pentells Lancia är verkligen brutal, några fler ord får man faktiskt inte ur sig när man står å tittar på bilen, helt enormt.  Dagen slutade tyvärr med någon form av problem vid höger framhjul.

 

Under eftermiddagens pass gick det fort ute på banan, mycket fort, Rickard Cornacchini pressade ner sina varvtider gång på gång och dagens bästa slutade på 1.08. Viken tid! Olle Lönnkvist som äger Sunaru AB och som även sponsrar Forsman-Motorsport kom till Gelleråsen med sin Lotus Esprit som preppats under vintern, bland annat med ett helt nytt intercooler system, värt att ta en titt på vid nästa tillfälle.. Bilen fungerade bra under dagen och Olle var nöjd med körningen.  Vem skulle inte vara det när bilen producerar runt 500 hk vid 1 bar.

Kommande säsong satsar Forsman Motorsport mer och större än tidigare, Byggandet av två Lancior pågår för fullt hemma i garaget och Adde Forsman har som mål att köra Backtävlingar i Norge med ena bilen under nästa år. Men första körningen med  bilen kommer bli under vintern. Just nu väntar man fortfarande på maskiner från England.

      

// Forsman Motorsport