HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Onsdagen den 7.e Juni, 201

 BLÖTT,REGN OCH RUSK ..

Regn, rusk, blött och dålig uppslutning var nog så man tyvärr får sammanfatta körningen på Gelleråsen denna gång. Ifjol hängde regnet i luften men nådde aldrig till asfalten men som sagt denna gång var de raka motsatsen. Det fullkomligt bara öste ner

De flesta deltagare från Stockholm hade en behaglig resa emot motorstadion i strålande sol och blå himmel å trots vetskapen om att samtliga väderprognoser talade för ihållande regn under hela dagen så fanns det nog ändå hopp i de flesta huvuden in i det sista om torrt underlag.

Vid första passet kl 09.00 på morgonen var det torrt och samtliga hojar stod startklara för att hinna så många varv som möjligt innan dropparna började falla. Och det var full fart direkt, och redan efter något varv kändes det som det gick ordentligt fort där ute.

Jacob Lidén hade en härlig intern fight mot André som kanske gick något snabbare på rakorna men att Jacob har mängder av erfarenhet och rutin syns verkligen går ruggigt fort och jämnt överallt och tar man fram tidtagaruret så får man imponerande snabba och helt sjukt jämna varvtider hela tiden. Stausholm hade bra tempo han med trots prat i depån om att han var lite otaggad och sliten. Hojen låter riktigt härligt på rakorna.

Lars Roxnäs stod för dagens härligaste utgångar på depårakan och bjöd faktiskt på lite framhjulslyft. Skulle själv aldrig sätta mej på en hoj å åka i detta tempo på en bana, helt otroligt att killarna kan åka så här fort, det är bara hatten av direkt!


Dagens mest imponerande var nog Per Wahlquist som trots spöregn hade ett grymt tempo och gjorde 1.24 rundor?! Grymt att stå på sidan under ett paraply å så detta. Helt sjukt att det är sådan grymt grepp från första varv.

Olle Lönnqvist fanns på plats på nytt med sin snabba Ginetta. Ifjol drogs han med massa små strul men nu fungerade sakerna som dom skulle och det syntes direkt under de första bilpasset att sakerna verkade lira och Olle körde 1.17 rundor. Daniel Werner från vallentuna blev dagens solstråle då han mest gick runt med ett stort leende. Inte konstigt då han äntligen fick lufta sin Bmw E36 som han byggt på i drygt 7 år. Kul! 

Peter Pentell anlände även han med sin brutala bil som till i år fått mängder med uppdateringar. Peter som ifjol förövrigt stod på startlinjen i det mytomspunna Goodwood speed Festival i England. En upplevelse att få se detta monster live, tro mej! Tråkigt nog blev det sparsamt med körning då Peter drogs med en trilskande generator.

 Pentells monster maskin. Magiskt att få se denna live på bana..

Och så kom då regnet och vid 11 tiden såg banan mest ut som en pool och tyvärr så kändes det som att dagen redan var slut. Nu håller jag tummarna för att de kommer att anordnas en ny körning. vilket gäng!. Alltid lika roligt att få vara en del av detta.

// Forsman Motorsport