HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


 Söndagen den 5.e Februari, 2012

 Bilarna börjar bli klara ..

Trots mycket slit, jourjobb och vanliga arbetspass på mark entreprenad firman Sunaru AB har teamet lyckats börja få ihop bilarna lagom till Speedweekend helgen i Orsa!. Under höst och vinter har man jobbat i stort sätt varje helg med att få bilarna klara. På banracing Mantan har det gjorts flera motor uppdateringar. Man har bland annat laborerat  mycket med förgasarna. Bakaxeln har fått sig en upprustning och den 5 växlade dogbox lådan från Sellholm har fått sig en genomgång också.

Det mesta jobbet har ändå lagts på teamets Lancia Delta Evo som revs ner helt i molekyler för att sedan sättas ihop enligt reglemente.  –”Jag vågar inte tänka på hur många timmar det blivit sen i höstas, men hela teamet har jobbat hårt.” säger Adde.

 Motor mässigt har man fått mycket hjälp ifrån Keith Turner i England men också från Peter Pentell i Åkersberga. En ny preppad maskin lyftes i under vintern och en förstärkt låda samt nytt launch system finns nu också på plats.

Helgerna innan Orsa ska vi försöka jobba lite med hjul vinklar och däck tester, vi väntar hem en ny stötdämpar sats som vi måste försöka testa också,  vi får se hur mycket det finns tid till, annars får första testet bli i Orsa, det är ju ett kanon tillfälle att ställa in allt inför kommande tävlingar under året. Och vi kommer träna under på fredagen och lördagen så mycket vi bara kan. Så någon bra tid kanske man kan få till på banan.

Micke Forsman har blivit lite varm i käderna när det gäller Opel Mantan. Det har blivit lite vinter tester men mesta dels har det blivit ban åka där bilen gör sin rätt. Senast på Mantorp park fungerade allting bra tills sista varvet då bakaxeln sa upp sig. –”ja de va inge kul men nu har Sellholms förstärkt och moddat lite så nu ska de fungera.

Bilen skiljer sig rätt så mycket ifrån Rally golfen så man får tänkte till lite extra, men de e bara skoj fortsätter Micke.

 

Vi kommer att ta med oss ett par uppsättningar däck för att även passa på att göra lite jämförelser så vi också kan ta fram en bra uppsättning till rally golfen som står hemma i garaget. -"Vi har ett kanon team som jobbat hårt hela vintern och det har varit enormt lärorikt, och framförallt har det varit roligt. dessutom så har vi tur med alla våra sponsorer som verkligen ställt upp, ett jätte stort tack till ER alla." avslutar Adde.

Åt tävlingsbåten som teamet kommer tävla med i Båtracing SM kommande säsong  har man inte hunnit göra så mycket åt en men det arbetet startas under veckan. Allttid finns det något att pyssla med.

 

      

// Forsman Motorsport