HEM - NYHETER - TEAMET - BLOGG - REPORTAGE & BILDER - LÄNKAR - OM OSS - SPONSORER - KONTAKTA OSS


Fredag den 21.a juli, 2011

Första turen med Rallybilen..

Äntligen är första svängen med teamets rallybil avklarad.  Bilen som teamet hämtade hem ifrån Dalarna kommer att köras av Micke Forsman i Grupp H 2 wd klassen. I veckan tog man alltså den första svängen med bilen.

 

Allt fungerade bra och nu väntar lite tester innan man kommer göra den första rally tävlingen under hösten. 

Som kartläsare i bilen kommer Micke ha Christian Jansson som tidigare åkt med i tävlingsbåtarna.

Planen är att starta i ett par rally sprintar innan det är dags för större rally tävlingar, allt för att få lite mer rutin på hur det hela fungerar.

-”Bilen fungerade bra, vi gjorde ett par ordentliga starter för att prova på hur de känns och bilen verkar fungera bra även under toppfart, det gäller ju att få lite körtid nu framöver.” säger en nöjd Micke Forsman som går runt och kollar på däck slitagen.

Bilen är en Golf som alltså kommer gå i Grupp H klassen, en klass för trimmade 2wd bilar. Bilen producerar dryga 200hk. Shortshift VM låda från Volkswagen racing samt bromsvåg och öhlinsdämpare.
Crille Jansson som tillsammans med teamets andra förare Adde Forsman var nere i halmstad för några veckor sedan för att göra debut tävlingen  är hel laddad inför rally premiären i höst.

–”Det ska bli skit skoj, kommer vara otroligt nervös men jag har aldrig upplevt något roligare än när vi körde debut tävlingen tidigare i år så de här kommer bli skoj.”


// Forsman Motorsport